2010. november 17., szerda

Becker, Tom: Darkside I-II.

London mai hétköznapjai mozgalmasak, színesek és látványosak. Építkezései az égbe törnek, és mindenkit a fejlődés, a gyarapodás és a jóra törekvés ösztönöz. Ki sejtené, hogy ennek a csillogó, fényes Londonnak megvan a másik fele, a maga „sötét oldala”? Ahol megállt a fejlődés, és a viktoriánus Anglia kizsákmányoló, könyörtelen játékszabályok szerint küzdő térfelén Hasfelmetsző Jack leszármazottai uralkodnak, őrizve a bűn diadalát. Ahogy azt egy darkside-i szereplő, a többszörös gyilkos, emberéletek kioltásából élő cirkuszi hoppmester megfogalmazza: Darkside-ban „…ilyen az élet. Kemény, kegyetlen, és nem lehet csak úgy megállítani, amikor éppen kedved tartja. A darkside-iak pontosan tudják ezt. És ha valamiért teljesen odavannak, az egy jó kis tisztességtelen küzdelem!” Ebbe a világba csöppen két, a fény Londonából jött kamaszfiú, Jonathán és Ricky. Az ő viszontagságos, rémisztő és vakmerő kalandjaikon keresztül, na és a londoni rendőrség munkájába is bepillantva élvezhetjük végig a regény minden egyes oldalát.


Helga ajánlása:
Azért tetszik mert valami megragadott benne. Fordulatos, tele van feszültséggel. Mind a két részt ajánlom, mert izgalmas és nagyon jó.  Ilyen érdekes  kapcsolat ritkán  alakul ki apa és fia között. Én imádtam.

1 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszett. És azért el lehetne godolkodni azon, hogy mi van, ha van valóságalapja? Mi van, ha tényleg van egy másik, gonoszabb és rosszabb világ?...
    Ajánlom mindenkinek!!:)

    VálaszTörlés