2010. október 27., szerda

Leiner Laura: A szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Új magyar ifjúsági könyvsorozat nyolc kötetben a nagyon tehetséges fiatal szerző tollából. Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni. Tuti, hogy függővé válsz!
Egy sorozat a való életről.
Egy sorozat, amely itt és most játszódik.
Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna.
Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások.
A történet rólad is szól!




11 megjegyzés:

  1. Imádom! Én felteszem hogy ez a legjobb könyv amit olvastam, eddig 2 rész jelent meg, és mind a kettőt olvastam. Öröm volt magamra ismerni a sorok között, hiszen hasonló élményeket élek én is át a gimi gólyája ként. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom, humoros, és magasan jó írású könyvet!

    VálaszTörlés
  2. Imádtam! Ugyan úgy mint a 2. és a 3. részét is, szeretem hogy az író milyen humorosan írja le a történéseket sokat tudok rajta nevetni.Mindenkinek ajánlom és a suliba a könyvtárnál is kikönyörögtem a könyv megvásárlását azóta a felsős diákok közül majdnem az összes lány olvasta. Puxx!!!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Mint az előttem lévő kommentekben látszik, mások is imádják a könyvet, rajtam kívül. ( Már hogy ne szeretnék, hiszen nagyon-nagyon jó ).
    Amikor megkaptam a 3. részt, és a 36. oldalon tartottam, akkor valamiféle késztetést éreztem rá, hogy elolvassam az első két részt ( a 3.-at kaptam először, mert nem láttuk az elsőt).
    Miután megkaptam, rekordtempóban elolvastam az első három részt, nem sokkal később már a negyediket tartottam a kezemben-dedikálva. :)
    Mit is tudnék rá mondani... Egyszerűen humoros, könnyfakasztó, de nem holmi szóviccel, illetve más könyvekből kiszedett szomorú részekkel, hanem egyedi, jól megtervezett sorokkal.
    Hogy ne csak a jó dolgokról áradozzak, mondok egyetlen-egy rossz tulajdonságot is a könyvről:
    túl hamar vége lett.

    VálaszTörlés
  4. Imádom az egészet!
    Vagy 100x eltudnám még olvasni(bár 10-szer biztos olvastam már)...Nagyon várom a további 4 részt és valószínűleg nagyon sokat fogunk még a SzJG-ről hallani hisz annyi ember szerette meg az olvasást ennek a könyvnek-de legfőképpen Leiner Laurának-köszönhetően hogy megszerették az olvasást!:)

    VálaszTörlés
  5. Ez a könyv a kedvencem.Úgy érzem mintha egy másik világba csöppentem volna.Új magam koru tiniket ismerhettem meg és ez nagyon jó volt. tudom érezni szomoruságukat és boldogságukat.Leiner Laura tudja mit szeretnek a mai tinik és beleviszi az irásába.Ezt csak megköszönni lehet neki.Egyszerűen fantasztikus ez a könyv.

    VálaszTörlés
  6. IMÁDOM!!! A negyedik részét 2-szer teljesen kiolvastam és ha rossz kedvem van (meg akkor is ha nincs) csak hallgatom a Basket Caset és ezt olvasom (csak úgy találomra felcsapom). Ez nem egy hülye reklám szöveg: Egy sorozat a való életről.
    Egy sorozat, amely itt és most játszódik.
    Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna.
    Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások.
    A történet rólad is szól!
    De ezt csak az tudja aki hallgat az okosakra és elkezdi.
    Egyszerűen fantasztikus! Egy magyar írótól nem vártam ilyet. Pont annak a korosztálynak szól mint a Neveletlen Hercegnő Naplója. Laura simán felér Meg Cabottal.
    Hazamegyek és a suli leamortizálása utál minden gondolkodás nélkül olvasom és élvezem! Pont nekünk tiniknek van kitalálva!!!

    VálaszTörlés
  7. A barátnőmmel nagyon nagy könyvmolyok vagyunk (csakúgy mint Reni) és erre a műre is a könyvtárban találtunk rá. Barátnőm kivette, hamar elolvasta, és még a visszavitele előtt odaadta nekem, hogy olvassam el, mondván nagyon jó. Fél évig hevert a polcomon, nem tudtam, hogy elolvassam-e. Külső szemlélőként elítéltem a "egy történet amely itt és most játszódik" szlogent, hiszen nagyon sok ilyen és hasonló reklámszövegű könyvet olvastam, és (majdnem) mindben csalódtam. Végül közel félévnyi hezitálás után úgy döntöttem, hogy belekezdek. (Egyébként először a második részt olvastam.) Rekordidő alatt "kivégeztem", volt amikor sírtam, volt amikor nevettem, és volt amikor csak szimplán megmagyarázhatatlan boldogság fogott el. Ezután alig bírtam ki, hogy a következőket olvashassam. Most már túl vagyok az eddig megjelent 4 részen, és alig várom a következőt. Nagyon megszerettem a karaktereket, a történetet, és az egész Szent Johanna feelinget. Nem tudom értelmes szavakban kifejezni, mert erre a könyvre még az is kevés, hogy "imádom". Egyet azonban mondhatok: nem bántam meg! <3

    VálaszTörlés
  8. Najó, az előttem szólók, már így is agyondicsérték a sorozatot, joggal... Hatalmas rajongó lettem én is, bár nekem is először a 2. kötet akadt a kezembe. Mindazonáltal fantasztikus! Megkockáztatom, hogy maga a tökéletes könyv! Csak ajánlani tudom, hajrá olvassa mindenki!!! Nem is folytatom, aki még az ömlengésemről akar hallani, az úgyis inkább a blogomra megy, amit csak az SZJG-nek szenteltem. (szjg.blogspot.com) Így, hogy már minden ami csak jó lehet elhangzott előttem, már nem is kell fokoznom... =D

    VálaszTörlés
  9. Nekem nagyon nagyon tetszettt! Igaz még csak a második résznél tartok, de egyszerűen imádom!!!!! Már versenyen is voltam, ahol szent johanna gimi-s kérdések voltak! Imádtam!! Imádom! És kedvenc könyvem lett :)

    VálaszTörlés
  10. Imádom.! :D Kedvenc könyvem. Most olvasom kb. negyedjére a negyedik kötetet , és még mindig izgulok rajta . Alig várom már az ötödik részt :)I luv SZJG. ♥

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem:DD
    Egyszerűen király:) Teljesen olyan vagyok,mint Reni!:D Bár Kingára is hasnlítok a lovaglásra értem:)) Még nem olvastam el de belekukkantottam miután elolvastam az Egri csillagokat neki kezdek:DD SzJG ♥♥♥♥♥♥ <3 :)

    VálaszTörlés